Nova hit predstava „Taksimetar“ Teatra Exit uskoro u Umagu

Zagrebački Teatar Exit gostovat će u Umagu sa svojom najnovijom predstavom “Taksimetar” Gorana Vojnovića u četvrtak, 12 listopada, u 20 sati, u kazalištu Pučkog otvorenog učilišta. Riječ je o angažiranoj komediji koja kroz priču o jednom zagrebačkom taksistu propituje suvremene moralne vrijednosti i razne prikrivene predrasude.

unnamed

Što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi, frustracije vremena u kojem živimo.

Predstavu je po tekstu Gorana Vojnovića režirao Matko Raguž, a u glavnim ulogama igraju Zijad Gračić i Robert Budak.

Goran Vojnović rođen je u Ljubljani 1980. godine. Diplomirao je na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani te je jedan od najcjenjenijih slovenskih književnika, scenarista i filmskih redatelja novije generacije. Njegova prva dva romana “Čefuri raus!” (2008.) i “Jugoslavija, moja domovina” (2011.) osvojili su kritičare i čitatelje, a doživjeli su i svoje uspješne kazališne adaptacije. Za roman “Čefuri raus!” Dobio je nagradu Prešernove zaklade i nagradu Kresnik. Autor je dugometražnih filmova “Piran – Pirano” (2010.) i “Čefuri raus!” (2013.) te više kratkih filmova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum