Odabrani izlagači za 8. Photodistorziju

Pučko otvoreno učilište objavilo je natječaj za izlaganje na 8. Photodistorziji, multimedijalnoj bienalnoj izložbi fotografija, na koji se javilo petnaest autora. Žiri u sastavu: Maša Bajc (magistar fotografije – predsjednica), Sebastijan Vojvoda (akademski slikar – član) i Andi Bančić (profesor likovne kulture – član) pregledao je fotografije i odabrao sljedeće autore: Anna Gaspotić, Buga Cvjetanović, Filip Milković, Ida Lohrer, Linda Golik, Magdalena Ptiček i Ivana Škvorčević.

photodistorzija

8. Photodistorzija bit će održana u porečkoj Galeriji Zuccato od 27. listopada do 25. studenog. Tema ovogodišnje Photodistorzije je „Intimnost“.

„Intimnost je osobna, iskrena. Ona je i poznata, tajnovita i začudna, ali i mračna i neugodna. Podrazumijeva bliskost između dvoje ili više međusobno povezanih ljudi. Obitelj, prijatelji, ljubavnici… Oni kojima nježno šapućemo, čiji miris osjećamo u odsutnosti.  Toplina zajedništva, gorčina rastanka. Intimnost je i duboko razumijevanje i poznavanje mjesta što nas okružuju, koje istražujemo. Šume kojima šetamo, snovi kojima lutamo. Prostori u kojima se gubimo i ponovno nalazimo. Mjesta i ljudi kojima pripadamo“, piše u opisu teme.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 9 = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2017 | Impressum