Rezultati radionice spekulativnog dizajna izloženi na Međunarodnom festivalu dizajna Plan D

U sklopu natječaja za međunarodnu izložbu mladih autora, na festivalu dizajna Plan D izložena su dva rada nastala na radionici spekulativnog dizajna koju pulska udruga Metamedij već dvije godine zaredom organizira u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu.

plan d 1Među 66 pristiglih radova na natječaj, odabrano je 16 radova iz 9 zemalja koji su predstavljeni na Međunarodnoj izložbi mladih autora na Međunarodnom festivalu dizajna Plan D. Među radovima odabrana su i dva rada nastala u Puli na radionici spekulativne dizajnerske prakse: “The Message”, autori: Bedeković Vinka, Lapkovski Nika, Borovečki Ivor, Kirinčić Leo, Njeguš Jelena, Semolić Anđelo, Žaja Mate i “Public Space Pula”, autori: Dika Maja, Krajnović Nika, Paljar Roberta, Zbašnik Tea.

Selekcijska komisija festivala u sastavu: Petra Milički, Karla Paliska, Luka Borčić, Maša Milovac i Maša Poljanec odabrali su radove koji su se istaknuli kvalitetom te inovativnošću u pristupu kada je u pitanju tema odnosa čovjeka i tehnologije. Odabrani radovi propituju smjer tehnološkog razvoja, ističu implikacije tehnologije na kvalitetu života, a ujedno koriste dizajnersku praksu kako bi ponudili kreativna i održiva tehnološka rješenja.

Ovogodišnje, prvo izdanje festivala Plan D održalo se od 27. rujna do 1. listopada u Zagrebu u prostoru napuštenog diskonta iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu. Organizator je HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo / Croatian Designers Association, a festival je organziran u partnerstvu s Tehničkim muzejem Nikola Tesla.

Više o radovima “The Message” i “Public Space Pula”.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum