“Staging a Play: Tartuffe” – novi projekt Matije Ferlina i Zagrebačkog plesnog ansambla u Svetvinčentu

Nagrađivani koreograf i redatelj Matija Ferlin priprema novi projekt u produkciji i izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla – „Staging a Play: Tartuffe“ naslov je novog rada koji će premijerno biti izveden 25. studenoga u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu te potom u Zagrebu. Projekt nastaje u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla i suradnji sa Istarskim narodnim kazalištem – Tartuffe bz Matija Ferlin 12.10.2017. ZPA (3)Gradskim kazalištem Pula, Zagrebačkim kazalištem mladih i Mediteranskim plesnim centrom.

Nastavljajući svoj višegodišnji interes za jezik, posebice za istraživanje odnosa između verbalnog i tjelesnog izričaja u izvedbenim umjetnostima, Ferlin se u ovom projektu posvećuje postavljanju Molièreovog kanonskog dramskog teksta koji će izvođačima umjesto kao tekstualni predložak, poslužiti kao slojevita koreografska partitura.

Nakon prve Staging a Play produkcije nastale 2015. godine u kojoj je, prema istom principu, postavio „Staklenu menažeriju“ Tennesseeja Williamsa (nagrada za najbolju predstavu, 8. Bijenale suvremenog plesa u Sloveniji), Ferlin je za drugi dio ciklusa odabrao Tartuffe bz Matija Ferlin 12.10.2017. ZPA (10)obraditi jednu od najpoznatijih svjetskih komedija. Dramske će replike tako i u ovoj izvedbi biti dokinute te zamijenjene fizičkim vokabularom, a čitava koreografija nastaje razvojem specifičnog sistema koji autor razvija posljednjih nekoliko godina te u kojem je moguće prepoznati njegov karakterističan autorski stil.

Ferlin i u ovom projektu nastavlja suradnju sa svojim dugogodišnjim suradnicima – Mauricio Ferlin (scenografija), Luka Prinčić (glazba) i Jasna Jasna Žmak (dramaturgija). Predstavu izvode Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Domagoj Janković, Darko Japelj, Sintija Kučić, Marin Lemić, Roberta Milevoj, Petra Valentić i Kasija Vrbanac.

Priredio B. V.
Fotografije Jelena JANKOVIĆ

Leave a Reply


2 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2017 | Impressum