Svjetski dan audiovizualne baštine u kinu Valli

Javna ustanova Pula Film Festival će u suradnji sa Kino mrežom i Hrvatskim filmskim arhivom (Hrvatskom kinotekom), u petak 27. listopada, u Kinu Valli obilježiti Svjetski dan audiovizualne baštine. Audiovizualna baštinaUNESCO je Svjetski dan audiovizualne baštine proglasio 2005. godine s ciljem isticanja osjetljivosti i ugroženosti audiovizualnog nasljeđa, a ove se godine održava pod sloganom: “Audiovizualna baština: Discover, Remember and Share“.

U hrvatskom programu manifestacije kojoj je cilj jačanje svijesti o važnosti očuvanja audiovizualne baštine kao zajedničkog nasljeđa, prikazat će se u tridesetak kina diljem zemlje, hrvatski filmski klasik „Breza“ Ante Babaje iz 1967. godine, nastao prema noveli Slavka Kolara, priča o životu u nemilosrdnoj seoskoj sredini, osvojio je Brončanu arenu na Pulskom festivalu, Velimir Bata Živojinović je osvojio Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu, a Tomislav Pinter Zlatnu arenu za kameru. Za mlađu publiku prikazati će se „Tajna starog tavana“ iz 1984. Vladimira Tadeja, o dvojici radioamatera čije ljetovanje na otoku Hvaru prerasta u avanturu u koju se zbog moćnog oružja upliće Međunarodna špijunska organizacija.

Ulaz na projekcije u 17 („Tajna starog tavana“) i 19 („Breza“) sati je slobodan.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 8 = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum