3. Koncert Ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak 2017.

Treći i posljednji koncert ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak u Puli bit će održan u četvrtak, 16. studenog, u 12.30 sati u Circolu Zajednice Talijana. Nastupa Kvartet Veljak kojeg čine: Maja Veljak, violina; Nataša Veljak, viola; Vid Veljak, violončelo i Valter Veljak, kontrabas.

Oponašanje zvukova iz prirode kroz odabrane primjere iz klasične glazbene literature predstavit će netipični gudački kvartet Veljak. Ovaj obiteljski glazbeni sastav bilježi brojne koncerte, a skladbe svih stilskih razdoblja najčešće priređuje, aranžira i sklada Valter Veljak – akademski kontrabasist i otac violonistica Maje i Nataše i čelista Vida.

POZIVNICA 3.

Ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače… Izlaganja su dvojezična, prezentacije multimedijalne i događanja interaktivna s publikom. Odabir tema odražava interes mlade publike koju anketiramo nakon svakog koncerta. Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu Bujama i Medulinu,a od 2015. i u Puli. Autorice projekta su članice HDGU-ogranka Pula, Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Umjetnička voditeljica: Aleksandra Golojka.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + = 11

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum