3. PULICA U KAPUTU – Dani dječjeg filma (od 15. do 19. Studenog) u kinu Valli

Ovogodišnji posljednji program Pulskog filmskog festivala – Pulica u kaputu –  od 15. do 19. studenog, u jutarnjim i popodnevnim terminima u Kinu Valli donosi 12 vrhunskih filmova pulicanamijenjenih najmlađima. Niz kratkih i dugometražnih filmova, namijenjeni predškolskom i školskom uzrastu, interpretirati će njima bliske teme poput prijateljstva, školovanja i obitelji, i ujedno im na taj način predstaviti i neospornu kvalitetu alternativne kinematografije naspram holivudskih hitova; između kojih francusku, češku, kolumbijsku i japansku produkciju. Filmove će ocjenjivati ‘stručan’ dječji žiri, ali i publika koja će po završetku svakog filma zaokružiti željenu ocjenu na glasačkom listiću.

Popularna jednodnevna, dvosatna radionica izrade filmske knjige (flipbooka), održavat  će  se  svakodnevno, a namijenjena je djeci od 7  do 12 godina. U uvodnom teorijskom dijelu polaznici će dobiti kratki uvid u svijet animacije i animiranog filma, a potom će se održati praktični dio radionice u kojem će svatko od polaznika, uz stručno vodstvo mentora Vibora Juhasa, izraditi svoj primjerak animirane priče. Prijava je obvezna zbog ograničenog broja mjesta a može se izvršiti e-poštom na fus@kinovall.net.

Uz filmove i radionicu, 3. Pulica u kaputu donosi i svakodnevno polusatno čitanje priča u suradnji s Udrugom Pusti priču, dok je u suradnji s Udrugom Art studio realizirana izložba keramičkih predmeta koje su zajedno izradili djeca i roditelji.

Programu neće nedostajati ni glazbe za što se pobrinula Udruga OKUD Istra, koja okuplja sve ljubitelje glazbe, a posebno mladež. Sa svojim sekcijama doprinosi promicanju i afirmaciji kulturnog identiteta grada Pule, Istarske županije i Republike Hrvatske u svijetu. Posebna je briga udruge promicanje i promoviranje harmonike, pa je u OKUD-u Istra najznačajnija sekcija harmonikaški orkestar “Stanko Mihovilić“. OKUD će tijekom 3. Pulice u kaputu prirediti 5 kratkih koncerata koji će se održati u velikoj dvorani Kina neposredno prije projekcija filmova. I interijer kina će biti posebno osmišljen a za uređenje pobrinuli su se  učenici Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna-Pula, grafičkog i kiparskog usmjerenja pod vodstvom nastavnika Alena Floričića i Andija Pekice.

Ulaz na sve projekcije i popratne programe je slobodan.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 7 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum