Okrugli stol „Fotografija u službi povijesti umjetnosti – problemi fotografiranja zidnih slika in situ“ u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre

Javni okrugli stol na temu „Fotografija u službi povijesti umjetnosti – problemi fotografiranja zidnih slika in situ“ bit će održan u srijedu 15. studenog, u 18 sati, u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre e pozivnica_out (800x1200) u Puli.

Uvodno predavanje o tehničkim izazovima fotografiranja fresaka u teškim uvjetima održat će profesionalni fotograf, Đani Celija, a u raspravi okruglog stola sudjelovat će i Grzegorz Jan Rodak, restaurator za zidne slike, mozaike i drvenu skulpturu radionice Ars Restauro, potom, Ivo Puniš, fotograf projekta Umjetnička baština istarske crkve, te Damir Matošević, kustos arheološkog odjela i dokumentarist/fotograf Zavičajnog muzeja Grada Rovinja.

Na okruglom stolu raspravljat će se o svim aspektima realizacije fotografiranja zidnih slika, od odnosa naručitelja i fotografa, preko mnoštva tehničkih izazova fotografiranja u nekontroliranim uvjetima, pa do pohrane fotografija i organizacije baza fotografija.

Razgovor će moderirati Franko Frgačić, predsjednik udruge ljubitelja fotografije Format.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum