DAN NEOVISNIH KINA U KINU VALLI

Filmska manifestacija Dan neovisnih kina, koju organizira Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, održat će se u utorak 7. studenog u Kinu Valli. Dan_neovisnih_kina_web_coverObilježavajući na ovaj način ujedno i treći rođendan Kino mreže gledatelji širom Hrvatske moći će besplatno pogledati biografsku avanturu o životu Jacquesa Cousteaua „Odisej“ Jérômea Sallea s Lambertom Wilsonom i Audrey Tautou u glavnim ulogama (film je dijelom sniman i u Hrvatskoj) „Ljubavnu bombu“, redatelja Madsa Erichsena te „Dvorac od stakla“, biografsku dramu Destina Daniela Crettona.

Dan neovisnih kina manifestacija je koja se održava na dan osnutka Kino mreže 7. studenog, u 35 kina u cijeloj Hrvatskoj usmjerena je na promoviranje kina, kinematografske djelatnosti i filmske kulture. Manifestacija je jedinstveno filmsko i kulturno događanje u cijeloj Hrvatskoj namijenjeno široj javnosti svih dobnih uzrasta, s naglaskom na jačanje i razvoj neovisnih kina te pokretanje nove kulturno-umjetničke i obrazovne ponOdisej_03ude u lokalnim sredinama diljem Hrvatske te poticanje i podrška sredinama bez kina na pokretanje filmskih programa.

Centralni događaj manifestacije je premijera filma „Odisej“, spektakularne filmske priče o francuskom istraživaču podmorja, vizionaru i inovatoru Jacquesu Cousteau, pod redateljskom palicom Jérômea Sallea. Film koji je hrvatske otoke Hvar, Vis i Biševo – na kojima su snimljene neke od najatraktivnijih scena – stavio u središte svjetske filmske produkcije spaja Cousteauov životni pothvat i razvoj jedne turbulentne obiteljske priče.

Raspored:

18:00 – „Ljubavna bomba“

20:00 – „Odisej“

22:10 – „Dvorac od stakla“

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 5 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum