European Media Art Platform / European Media Artists in Residence Exchange 2018 – Otvoreni poziv umjetnicima

rok: 28.01.2018

Uz potporu programa Europske Unije – Kreativna Europa, European Media Art Network (EMARE) proširit će svoju mrežu sa četiri na 11 zemalja i do kraja godine postati European Media Art Platform (EMAP). Službeni početak rada platforme obilježava se 1. veljače 2018. na Transmediale festivalu u Berlinu. Time će se nastaviti najstariji rezidencijalni program za medijske umjetnike, European Media Artists in Residence Exchange (EMARE), koji 2018. godine slavi svoj 23. rođendan i postaje najveća međunarodna platforma za rezidencije medijskih umjetnika u usponu.

U svojih 11 zemalja članica, EMAP/EMARE nudi rezidencije novomedijskim umjetnicima koji stvaraju u području digitalnih medija, računalnih umjetnosti, medijskih performansa, zvuka i videozapisa. Umjetnike primljene u rezidencijalni program savjetovat će i mentorirati stručnjaci iz područja tržišta umjetnina i filmske industrije. Isto tako, umjetnici će sudjelovati u festivalskim programima koje organiziraju članice platforme.

Umjetnici s europskim prebivalištem ili europskom putovnicom mogu podnijeti svoje prijedloge i zahtjev za dvomjesečnom rezidencijom u jednoj od sljedećih institucija iz cijele Europe:

unnamedArs Electronica Center, Linz, Austrija

Onassis Cultural Centre, Atena, Grčka

Bandits Mages, Bourges, Francuska

Foundation for Art & Creative Technology (FACT), Liverpool, Ujedinjeno Kraljevstvo

IMPAKT, Utrecht, Nizozemska

Kontejner, Zagreb, Hrvatska

LaBora lCentro de Arte y CreaciónIndstrial, Guijón, Španjolska

M-Cult, Helsinki, Finska

RIXC, Riga, Latvija

WRO Center for Media Art Foundation, Wroclaw, Poljska

Werkleitz Centre for Media Art, Halle (Saale), Njemačka (vodeća organizacija)

Iako studenti nisu prihvatljivi prijavitelji, poziv je posebno usmjeren mladim i neafirmiranim umjetnicima.  Dobna granica za prijavitelje ne postoji.

EMARE umjetnicima osigurava honorar od 3.000 eura, projektni proračun od 4.000 eura, besplatan smještaj i pokrivanje putnih troškova do 500 eura, osiguran pristup tehničkim objektima i medijskim laboratorijima unutar institucije domaćina, savjetovanje stručnjaka za produkciju i tržište umjetnina, profesionalnu prezentaciju te mogućnost sudjelovanja na izložbama u sklopu festivala članova 2018. – 2021. (bez dodatnih naknada). Svi odabrani umjetnici bit će pozvani na “kick-off” EMAP konferenciju  od 23. do 25. ožujka u Helsinkiju.

Prijave se šalju putem službene internetske stranice mreže i moraju sadržavati životopis, (audio)-vizualnu dokumentaciju i preliminarni plan ili skicu predloženog projekta koji će se razviti unutar EMAP programa.

Umjetnici s prebivalištem ili europskom osobnom iskaznicom svoje prijedloge mogu poslati ovdje: http://www.emare.eu/. Rok za prijavu: 20. siječnja 2018. u 12 sati.

Više informacija potražite na: www.emare.eu

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte: KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse, Josipa Vukelić / +385 98 1863 700 / vukelic.josipa@gmail.com / www.kontejner.org.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum