Izložba “NAD(STVARNOST)” Vanese Aničić u Klubu mladih u Labinu

Izložba Vanese Aničić pod nazivom “NAD(STVARNOST)” bit će otvorena u petak 24. studenog, u 20 sati, u labinskom Klubu mladih „Klub 21“. Izložbeni prostor TOPLA VEZA, u KuC-u „Lamparna“ namijenjen predstavljanju neafirmiranih, mladih i nadolazećih umjetnika, kao i za sve one koji misle da to jesu ili jednog dana to žele postati.

Kroz simbolične crteže, naizgled sasvim običnih portreta, umjetnica je utkala simboliku života, smrti te emotivnosti. Kroz metafore prikazuje prolaznost života te dubinu samog postojanja ali i blizinu smrti. Preispituje osjećaje ljubavi, straha, nade i mržnje, traži poveznicu između prirode i ljudskih misli, dajući i samoj prirodi antropomorfizirani oblik. Traži dublje značenje u svakome aspektu čovjekova života, suprotstavljajući ljudske likove sa ponekad nerealnim idejama o nadi, strahu, životu i smrti.

vanesa aničić (1200x800)

Vanesa Aničić rođena je 2000. godine u Puli, pohađa treći razred srednje škole Mate Blažina u Labinu. Od malih nogu pohađa likovnu radionicu „Točka“ u Potpićnu pod vodstvom prof. Davorke Vadanjel. Sudjelovala je na brojnim likovnim natjecanjima, a osim crtanjem bavi se i poezijom, gdje je također osvojila brojne nagrade. Izložba u Klubu mladih KuC-a „Lamparna“ njena je prva samostalna izložba i ostaje otvorena do 7. prosinca. Projekt Kluba mladih “Klub 21″ sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Djelatnost KuC-a “Lamparna” u 2017. sufinanciraju Zaklada Kultura nova i Ministarstvo kulture RH.

Izvor

Leave a Reply


+ 3 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2017 | Impressum