Izložba Nebojše Savovića Nesa “Kamena veroispovest” u Galeriji SKUC

Svečano otvorenje izložbe “Kamena veroispovest” umjetnika Nebojše Savovića Nesa bit će održano u petak, 17. studenog u 20 sati u galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli.

“Vrhunac njegove novije skulpture je u nedodirljivom i nedostižnom, u kranjem, riječ je o apstrakcijama više reda, o božanskom. On obrađuje teme kao što su gnijezdo, jutro, nevinost, čistoća ili samo jedan predmet – bijelu maramicu, sa svom njenom ljepotom, punoćom i jednostavnošću. Nebojša Savović Nes uzrastao je kao kipar uz duhovno, ali je upravo zato prešao i na drugu obalu – u vječno”, piše Dejan Djorić u katalogu izložbe.

Nes-pozivnica (764x1200)

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 + 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum