KONCERT JOZEFA VAN WISSEMA u CRKVI SV. SERVULA u BUJAMA

Koncert Jozefa Van Wissema bit će održan u petak, 17. studenog u 19.30 sati crkvi sv. Servula u Bujama.

Dobitnik Zlatne palme filmskog festivala u Cannesu za originalnu glazbu iz filma Only Lovers Left Alive kultnog redatelja Jim Jarmuscha, autor glazbe za videoigru The Sims Medieval, avangardan nizozemski glazbenik s adresom prebivališta u New Yorku, Jozef Van Wissem, dolazi u crkvu Sv. Servula u Bujama.

image002

U posljednja dva desetljeća, Jozef van Wissem na raznorazne načine koristi “cut and paste” tehniku, snimanje izvan studija, slobodu improvizacije, pa stvara palindromične kompozicije, svirajući dijelove kompozicija prema naprijed, a onda i unatrag.

Ovakva glazba ne zahtijeva od slušatelja koncentraciju, već ga dovodi u stanje koncentriranog slušanja. Prilazeći baroku i renesansi na eksperimentalan način, njegove skladbe za lutnju postaju konceptualnom mješavinom minimalizma, klasičnih i improvizacijskih strategija s laganim prijelazom glazbenog izričaja 17 st. na ovaj današnji, suvremeni, bez ugrožavanja zvuka i rezonance, odnosno tradicionalnih tehnika sviranja tog instrumenta. Njegova glazba je precizna i direktna, sa organsko-hipnotičkim i emocionalnim uplivom, predana askezi koja je refleksija i biblijskih i “no wave” utjecaja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum