OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA NAGRADU LIBAR ZA VAJK

Na web stranici www.sanjamknjige.hr objavljene su nominacije za nagradu Libar za vajk. Četvero renomiranih hrvatskih knjižara: Vlatka Balinčić (Knjižara Planetopija), Dražen Dabić (Knjižara  – antikvarijat Bibliofil), Dragana Vujatović (Superknjižara) i Ivica Vuletić (Knjižara Nova) izabralo je po 15 naslova, koji po njihovom mišljenju zaslužuju ovu nagradu.

Libar za vajk nominacijeU konkurenciji su bili knjižni naslovi nakladnika koji će sudjelovati na 23. Sajmu knjige u Istri, a objavljeni su u razdoblju od 1. listopada 2016. do 1. listopada 2017. godine. Na taj način moglo je biti izabrano najviše 60 naslova, a budući da se neki od njih podudaraju, odabrano je ukupno 43 naslova sveukupno 28 izdavača.

Nagrada Libar za vajk namijenjena nakladnicima uključuje, osim skulpture koju je oblikovao dizajner Mauricio Ferlin, i novčanu nagradu u iznosu od 15 tisuća kuna. Autor kao nagradu također dobiva skulpturu i novčanu nagradu u iznosu od pet tisuća kuna te boravak u prvoj pulskoj rezidenciji za autore Azil Giardini 2 u trajanju od 15 dana. Novčani dio nagrade osigurao je sponzor, Arena Hospitality Group.

Osim što je priznanje, Libar za vajk ujedno je i nagradna igra za publiku Sajma. Čitatelji između ponuđenih naslova biraju one za koje smatraju da će ostati „za vajk“, zanavijek, kao vrijedni dio kućne biblioteke.

Čitateljska publika koju čine kupci knjiga na web stranici www.sanjamknjige.hr te kupci knjiga na samom 23. Sa(n)jam knjige u Istri, glasa za Libar za vajk u razdoblju od 8. studenog do 8. prosinca 2017. te time sudjeluje u nagradnoj igri. Troje najsretnijih čiji glasački kuponi budu izvučeni iz bubnja dobit će kao nagradu paket najboljih knjiga Sajma.

Glavni cilj ove jedinstvene nagrade u Hrvatskoj, koja povezuje autore, nakladnike, knjižare i publiku, je isticanje iznimnih nakladničkih projekata. Nagradom se želi istaknuti knjige koje nisu isključivo komercijalne, ali su dostupne i relevantne na tržištu, knjige koje će u bibliotekama čitatelja ostati čuvane i korištene više generacija te pridonositi ukupnom poimanju naše kulturne baštine.

Libar za vajk nagrada je koju je prije dvije godine utemeljila Udruga Sa(n)jam knjige u Istri. Dosadašnji su dobitnici Miljenko Jergović za knjigu „Sarajevo, plan grada“ i Olja Savičević Ivančević za knjigu „Pjevač u noći“.

Izvor

Leave a Reply


7 + = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2017 | Impressum