Počeo 7. Poreč Dox

poreč_dox_2017

Večeras je otvoreno 7. izdanje festivala Počer Dox, koje je započelo dokumentarnim filmom „The Beatles: Eight Days a Week“, redatelja Rona Howarda.

Tijekom sljedećih dana (festival završava 11. studenog) biti će prikazani zanimljivi dokumentarci poput „Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta“ (Werner Herzog), „Cicciolina: Kuma od skandala“, „Babuške Černobila“, „Anđeo Nanjinga“, kao i „Planet Ocean“, francuskog redatelja Yanna Arthus-Bertranda, koji je režirao genijalni dokumentarac „Human“. Biti će prikazan i „Trst, Jugoslavija“ (redatelj Alessio Bozzer), koji je nedavno uzburkao domaću kulturnu javnost nakon što je na HTV-u prikazan s cenzuriranim naslovom. Među domaćim dokumentaristima tu je nezaobilazni Robert Zuber (Život od milijun dolara), zatim Silvio Mirošničenko (Liga džentlemena) i Zdenko Jurilj (Dom). Izbornik programa i moderator razgovora s autorima je Đelo Hadžiselimović.

 

E. L.

 

Leave a Reply


1 + = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2017 | Impressum