Povratak u ’60-e: The Beatles i koncert u kinu otvaraju 7. Poreč Dox

Za sve koji su originalnu Beatlemaniju propustili iz praktičnih razloga, pobrinut će se 7. Poreč Dox. Vrištanje i ekstaza uzrokovani velikom četvorkom – Johnom, Paulom, Georgom i Ringom – obilježit će otvorenje porečkog festivala dokumentarnog filma. “The Beatles: Eight Days a Week”, hvaljeni dokumentarac oskarovca Rona Howarda, otvorit će filmski program, a koncert The Beatles Revival Banda rasplesat će kino.

Međunarodni festival dokumentarnog filma 7. Poreč Dox počinje u ponedjeljak, 6. studenog, a tjedan ispunjen filmskim i glazbenim događanjima u porečkom će kinu okupiti ljubitelje dobre zabave i kvalitetnog sadržaja. Ravnatelj HAVC-a Daniel Rafaelić i selektor festivala Đelo Hadžiselimović uz druge će goste svečano otvoriti Dox, a zatim slijedi pravi povratak u ‘60-e.

The Beatles“The Beatles: Eight Days a Week“ otkrit će nepoznate detalje o najpoznatijem bendu na svijetu, a za ovaj dokumentarac kažu da će postati legendaran baš poput Beatlesa. U godinu dana prikazivanja dobio je Grammyja i nagradu Critics’ Choice, nominiran je i za još nekoliko prestižnih nagrada, a hvale ga i kritika i publika.

Kaotične godine provedene na turneji za Johna, Paula, Ringa i Georga značile su život od hotela do hotela, pisanje pjesama u kombijima i objavljivanje čak dva albuma godišnje. Između koncerata u liverpulskom The Cavern Club ‘62. i posljednjeg zajedničkog nastupa u San Franciscu ‘66., bend je stekao slavu neslućenih razmjera, a Beatlemania je zavladala svijetom.

DoxNa filmu su radili Paul McCartney i Ringo Starr, ali i Yoko Ono i Olivia Harrison, udovica Georga Harrisona, pa ćemo uz sve intervjue, snimke nastupa i privatni materijal koji čine “The Beatles: Eight Days a Week” dobiti izvanredan uvid u priču benda za kojim se vrištalo i plakalo od oduševljenja, a koji je odlikovala i britanska kraljica.

Nakon filma u kinu slijedi koncert The Beatles Revival Banda pa će posjetitelji, poneseni atmosferom ‘60-ih, tjedan moći započeti na neobičan i zabavan način na 7. Poreč Doxu. I ostatak tjedna obilovat će odličnim filmovima poput „Trst, Jugoslavija“, „Scream for me Sarajevo“ i „Život od milijun dolara“, a sve završava velikim koncertom Jinxa u subotu, 11. studenog.

Svečano otvorenje počinje u 18 sati, dok je film na programu u 18.30. Ulaznica još ima, a mogu se rezervirati preko online sustava Pučkog otvorenog učilišta Poreč, organizatora festivala. Kompletan program dostupan je na webu Učilišta i Facebook stranci Poreč Dox.

7. POREČDOX, programska 2017 (3)

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 6 = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum