Predstave „Crvenkapica“ i „Moja nuklearna ljubav“ u porečkom kazalištu

Bogat jesenski program u porečkom kazalištu nastavlja uveseljavati djecu i odrasle. Bezvremensku priču o “Crvenkapici” iz pera braće Grimm u porečko kazalište u nedjelju, 12. studenog, donosi Teatar Naranča, a ulaznica je ostalo još svega dvadesetak.

Crvenkapica“Raduje nas izvanredan odaziv publike i nadamo se da će i predstave koje slijede biti jednako popunjene. Program je odličan i svatko će pronaći nešto za sebe, a već tri dana nakon „Crvenkapice“ gledamo predstavu „Moja nuklearna ljubav“. Ona će se posebno svidjeti mladima i svim nepopravljivim romantičarima”, kaže David Belas iz porečkog Učilišta.

„Dosad su predstave za djecu bile na programu samo za organizirani posjet vrtića ili škola, a budući da su ulaznice za „Crvenkapicu“ u slobodnoj prodaji planule danima prije predstave, očekujemo da će se ovakva sretna praksa Moja nuklearna ljubav - Teatar Rugantinonastaviti“, napominju organizatori. Roditelji i djeca pogledat će „Crvenkapicu“ zajedno u nedjelju, 12. studenog, dok 15. studenog u Poreč dolazi Teatar Rugantino s predstavom „Moja nuklearna ljubav“.

Riječ je o pomalo nesvakidašnjoj predstavi nastaloj prema motivima priča s internetskog foruma Forum.hr. Priče su bile objavljene pod temom interesantnog naziva: „Kad si jadna šupendara (priče iz prošlosti)“, a slomljena i usamljena srca imala su tada preko tri milijuna čitanja. Gorko-slatke priče pretvorene u predstavu prikazuju grčevitu želju za održavanjem ljubavnog odnosa i grotesknu neravnopravnost među partnerima.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum