Predstavljanje publikacije o Obrenovićima u Srpskom kulturnom centru

Predstavljanje stručne kataloške publikacije naziva „Obrenovići u muzejskim i ostalim zbirkama Srbije“ bit će održano u četvrtak 16. studenoga s početkom u 18 sati u Srpskom kulturnom centru u Puli.

Njegujući uspomenu na poznatu dinastiju Obrenović, Muzej rudničko – takovskog kraja iz Gornjeg Milanovca u formi kataloga evidentirao je sve predmete i artefakte vezane za dinastiju, koji se čuvaju u fundusima muzeja, arhiva i knjižnica Srbije. Prezentaciju će voditi urednik Aleksandar Marušić, kustos i povjesničar iz Srbije. Organizator je Klub Srba Istarske županije.

obre

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 4 = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum