Svečano otvoren 7. Poreč Dox

Uz zvuke Beatlesa, u ponedjeljak 6. studenog, otvoren je 7. Poreč Dox, međunarodni festival dokumentarnog filma. Otvorenje festivala u porečko kino izmamilo je brojne ljubitelje filma i glazbe, koji su mogli uživati u filmu „The Beatles: Eight Days a Week“ i koncertu The Beatles Revival Banda. Na festivalu će se sve do subote, 12. studenog, prikazivati filmovi po izboru Đele Hadžiselimovića, a sve će završiti velikim koncertom Jinxa.

_38A2859_Andi_Bancic_5d_06_11_2017 (1200x800)

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Poreč Snježana Radetić pozdravila je okupljene, a na svečanom otvorenju govorili su i Đelo Hadžiselimović, selektor i moderator festivala, dogradonačelnica grada Poreča Nadia Štifanić Dobrilović te Vladimir Torbica, pročelnik za kulturu Istarske županije.

_38A2891_Andi_Bancic_5d_06_11_2017 (1200x800)

Hadžiselimović se osvrnuo na fenomenalan program festivala u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, dok je dogradonačelnica čestitala Učilištu na odlično organiziranom projektu i izrazila zadovoljstvo činjenicom da su građani Poreča ovu manifestaciju, koja iz godine u godinu raste, prigrlili kao svoju. Pored vrhunskog programa i brojne publike Torbica je izdvojio i novu kvalitetu Poreč Doxa, odnosno film „Ljubav ima četiri oka, a opet je slipa“, koji su snimili učenici Srednje škole Mate Balote iz Poreča. Film će na Doxu biti prikazan u četvrtak, 9. studenog.

_38A2935_Andi_Bancic_5d_06_11_2017 (1200x800)

„The Beatles: Eight Days a Week“, film oskarovca Rona Howarda, ispunio je porečko kino, a gledatelji su kroz brojne intervjue i originalne snimke iz najboljih dana najpopularnijeg benda svih vremena otplovili u šezdesete. Dok je film završavao, The Beatles Revival Band iz Rijeke počeo je u pozadini svirati. Poznate melodije i zanimljiva scenografija pružile su tako publici gotovo autentičan glazbeni doživljaj u kinu.

Priredio B. V.
Fotografije Andi BANČIĆ

Leave a Reply


4 + = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum