Josipa Lisac obilježila impresivnih 50 godina glazbene karijere

Pola stoljeća karijere naše najveće glazbene dive, iznimnih vokalnih sposobnosti Josipe Lisac, obilježen je u rasprodanoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, u nedjelju, 10. prosinca u Zagrebu.

Uz već tradicionalan koncert u prosincu posvećen Karlu Metikošu, svojoj životnoj ljubavi i suputniku u glazbenom razvoju, Josipa je kroz svoje bezvremenske hitove, kao što su „Magla“, „Ja bolujem“, „Danas sam luda“, „Ležaj od suza“ i mnoge druge, u dva i pol satnom nastupu, uspjela prenijeti poruku svoje velike ljubavi, prijateljstva i sjećanja. Josipa Lisac je pokazala kako je kroz snažnu umjetničku individualnost u glazbenoj karijeri, uvijek bila spremna i na suradnje s drugim glazbenicima, te kako joj niti jedan glazbeni žanr nije stran, od rock opere do klasika i balade.

Sposobna da u svojoj kvaliteti bude jedinstvena i provokativna, kako glasovnoj, tako i kroz svoju vizualnu prepoznatljivost, svoju publiku ni ovoga puta nije ostavila ravnodušnom.

Tekst i fotografija Snježana BRATANOVIĆ

Leave a Reply


6 − 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum