Kozmodrum i Shugo’s Foosy u sklopu Seasplash platforme #11

Drugi događaj Seasplash platforme #11 je novi glazbeni program pod nazivom Jazzavac i bit će održan u petak 22. prosinca s početkom u 21 sat, u novootvorenom klubu Kotač u Društvenom centru Rojc. U prvoj ediciji Jazzvca nastupat će Kozmodrom iz Zagreba i domaći Shugo’s Foosy. Jazzavac nudi jazz večer uz domaće glazbenike koji izvode izvornu i autorsku glazbu te se prema jazzu ne odnose formalno već s kreativnim pristupom. U okviru ovog programa biti će predstavljeni najpopularniji oblici jazza u kombinaciji s drugim atraktivnim stilovima s ciljem približavanja ove glazbene vrste širem krugu slušatelja.

Novi stil na još neoktrivenom horizontu klupske plesne glazbe, od milja nazvan Organic Dance Music, je ono što karakterzira Kozmodrum. Strukture preuzete iz elektroničkih stilova kao što su techno, house, jungle i dubstep koriste se za stvaranje i sviranje novih skladbi, a u isto vrijeme forma preuzeta iz duge tradicije jazz i fusion glazbe daje prostor glazbenicima ovog ansambla da ostvare neke sasvim nove spojeve.

Na tragu bendova kao što su Nerve, Brandt Brauer Frick, Elektro Guzzi i The Roots, Kozmodrum korača već stvorenim platformama kako bi pronašao nova rješenja za izvođenje plesne klupske glazbe. Kompozicijski proces nerijetko obuhvaća i korištenje tehnika iz klasičnog minimalizma kojeg su utemeljili Steve Reich, Phillip Glass i Terry Riley, a s alternativne rock scene najveći utjecaji su bendovi poput Do Make Say Think, Tortoise i Jaga Jazzist. Glavni utjecaj ovog benda je ipak klupska plesna elektronika.

Shugo’s foosy su prošle godine sa svojim nastupom uveličali program Urban Penetration u Titovom parku u Puli te zagrijali publiku prije nastupa njujorškog benda New York Ska-Jazz Ensembe. Shugo’s foosy je pulski fusion bend osnovan 2011. godine, a čine ga Alen Špada (gitara), Leon Brenko (klavijature), Boris Bošković (bas) i Dušan Kranjc (bubnjevi). Iako se njihov stil može okarakterizirati kao jazz/etno/fusion, otvoreni su različitim utjecajima i kombiniranju stilova sve u svrhu izražavanja svojih emocija. Godine 2014. izdali su i svoj prvi autorski album pod nazivom „Grains of Sand“

Seasplash platforma jedanaestu godinu za redom održava se tijekom mjeseca prosinca na raznim lokacijama u gradu Puli te nudi raznovrsna glazbeno-scenska i sportska događanja putem kojih predstavlja nekoliko (sub)kulturnih stilova. I ove godine Seasplash platforma je sastavni dio manifestacije “Prosinac u Puli” , a realizira se u organizaciji Udruge Seasplash uz podršku polaznika EduSplash multimedijske platforme za edukaciju i razvoj.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 + 7 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum