Održana radionica „Lajk za kulturu“ udruga Metemedij i Pulska filmska tvornica

Besplatna radionica stvaranja sadržaja i promocije na društvenim mrežama naziva „Lajk za kulturu“, u organizaciji udruga Metamedij i Pulska filmska tvornica, održavana je od 6. do 18. prosinca i okupila je šesnaest polaznika.

Radionica se sastojala od četiri susreta koja su obuhvaćala teme iz novinarstva, reportažne fotografije, community manegamenta i stvaranja sadržaja za društvene mreže uz novinara i urednika Borisa Vinceka, profesionalne fotografe Hassana Abdelghania i Daniela Kiršiča te marketinških stručnjaka Branka Mejaka i Matije Plastiča iz Mijene – Agencije za digitalni marketing.

Tijekom prvog i drugog susreta polaznici su usvajali teorijska i praktična znanja koja su im bila potrebna kako bi se pripremili za samostalni rad – praćenje i izvještavanje s kulturnih događanja na području grada Pule. Za vrijeme trećeg susreta pripremljene izvještaje i fotografije objavljivali su na društvenim mrežama primjenjujući mnogobrojne savjete članova iz Mijene kako bi objavljeni sadržaji dobijeli do što većeg broja korisnika društvenih mreža. U posljednjem se susretu radilo na analizi nastupa na društvenim mrežama koristeći se alatima za praćenje metrike, pritom učeći i o razlici između organskog marketinga i plaćenih oglasa.

Nakon održane radionice, polaznicima je ponuđena mogućnost da se priključe radu u redakciji portala Kulturistra.hr te da postanu aktivni članovi marketinškog tima Pulske filmske tvornice na projektu Medionauti.

Tekst i fotografije Maja ISKRA

Leave a Reply


+ 4 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum