Otvorenje kluba Kotač: Odgovor srednjostrujaškim prostorima za kulturu

U Društvenom centru Rojc, u petak 8. prosinca, službeno je otvoren Klub Kotač – prvi coworking umjetnički klaster u Puli. Osnovan od strane Seasplash kolektiva kao nadogradnja postojećoj Edusplash platformi – multimedijalnoj platformi za edukaciju i razvoj. Iako Organizatori napominju da nije bilo planirano prisustvo političara, otvorenju prostorija je prisustvovao i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je inicijatorima zaželio puno uspjeha u radu.

Kotač je netipično coworking mjesto u kojem mogu sudjelovati svi kolektivi, udruge i pojedinci koji se bave kulturom, produkcijom kulturnih i drugih događanja. Glavna ideja je da služi kao platforma koja omogućava prostor za djelovanje, stvaranje, promišljanje i prezentaciju svih neafirmiranih umjetnika, organizatora u kulturi, aktivistima i mladima.

Organizatori su istaknuli da je udrugu Seasplash na pokretanje kluba potaknula skromna ponuda klubova i centara koji se u Puli bave umjetnošću te da su htjeli napraviti centar koji neće služiti samo za zabavu i suradnju nego i za razmjene novih ideja, kao i nova udruživanja. Naveli su i da otvorenje Kluba Kotač pulskoj nezavisnoj sceni donosi novi, nekomercijalni prostor za proizvodnju kulture te kulturnih i edukativnih programa.

U sklopu otvorenja prostora izložbom fotografija treće generacije polaznika Osnove fotografije prikazani su radovi nastali kroz Edusplash platformu. Adrenalinski udar u jednom momentu priredili su plesači iz AB Originala koji su među posjetiocima improvizirali plesnu arenu, a sve su to začinili mladi parkuristi iz Teama Limitless svojim trikovima. Predstavljeni su zatim radovi iz Ableton Laba, nakon čega je uslijedio performans „342nd Day Of The Year“ Alena i Nenada Sinkauza. Nakon ponoći krenula je i plesna zabava. Nakon ponoći, na sceni se izmjenjivalo preko 20 DJ-eva – rezidenata Seasplash kolektiva i njihovi gosti.

Tekst Dragana STANIĆ

FotografijeDaniel KIRŠIĆ

Leave a Reply


9 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum