Predstavljanje projekta XII x II 2018 u kinu Valli

Predstavljanje projekta XII x II 2018 bit će održano u petak, 15. prosinca u podne u pulskom kinu Valli. O projektu će govoriti istarski župan Valter Flego, ravnateljica Pula Film Festivala i izbornica likovnog dijela izdanja za 2018. godinu Gordana Restović te izbornik glazbenog dijela izdanja za 2018. godinu Bruno Krajcar.

Ovogodišnje izdanje kalendara i CD-a XII x II posvećeno je 65. godišnjici održavanja Pulskog filmskog festivala. Dvanaest mladih likovnjaka svojim je originalnim radovima čestitalo rođendan jednom od najstarijih filmskih festivala na svijetu, a 12 glazbenih brojeva podsjećaju na filmske uspješnice u kojima je glazba ostavila prepoznatljiv trag. Veći dio albuma pripremljen je i snimljen upravo slavljeniku u čast, s ciljem poticanja interesa za filmsku glazbu, kako kod učenika i studenata tako i kod glazbenih entuzijasta s područja koje popularno zovemo glazbeni amaterizam.

U projektu je do ove godine sudjelovalo šestotinjak glazbenika i sto pedeset likovnjaka. Projekt je nastao na osnovu ideje pokretača Upravnog odjela za kulturu Istarske županije, s ciljem promocije mladih stvaralaca s područja Istre, kako bi osnažili status mladih autora i pružili im odskočnu dasku, izvukli ih iz anonimnosti te potaknuli na daljnje stvaralaštvo. Kalendar s CD-om, pored svega navedenog, služi i kao protokolarni poklon Županije povodom novogodišnjih blagdana čime se istarska kultura promovira i van granica Hrvatske. Na taj je način XII x II postao prepoznatljiv kulturni proizvod Istarske županije.

U glazbenom dijelu nastupit će mladi glazbenici, nakon čega slijedi otvorenje izložbe likovnih  radova projekta XII x II.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum