Tribina „Prava istina o Istanbulskoj konvenciji“ u galeriji Luka

Tribina “Prava istina o Istanbulskoj konvenciji” bit će održana u srijedu, 20. prosinca s početkom u 19 sati u pulskoj galeriji Luka. Na tribini koju organiziraju udruge PANK i Institut Mediterran gostovat će Lana Bobić, teološka aktivistica i Nataša Vajagić iz Centra za građanske inicijative Poreč (CGI). Moderatori tribine su Iva Brajković (PANK) i Filip Zoričić (Institut Mediterran). Cilj tribine je, prema riječima organizatora, odgovoriti na važna pitanja koja Konvencija postavlja i objasniti odrednice kojima ide te pokušati razriješiti nedoumice koje se događaju u našem društvu, a koje dovode do različitih zaključaka.

Istanbulska konvencija međunarodni je ugovor donesen u okviru Vijeća Europe kao sveobuhvatni pravni okvir za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja. Cilj ovog dokumenta jest da se žrtvama nasilja omogući ista razina zaštite u svim europskih državama. Hrvatska je Istanbulsku konvenciju potpisala još 2013. godine, a postavlja se pitanje zašto ona još uvijek nije ratificirana.

Javno politički proces ratifikacije Istanbulske konvencije uzurpiraju svjetonazorske rasprave. Javna debata skreće pozornost s najbitnije teme, sprječavanja nasilja i fokusira se na rodnu ideologiju, na različita značenjima pojma „rod“ i druge diskusije.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 4 = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum