Zimsko izdanje Indirekt festivala u porečkom Učilištu

Mali festival za velike emocije, umaški Indirekt Music&Art Festival gostuje u utorak, 27. prosinca s početkom u 19 sati u porečkom Učilištu. Festival okuplja mlade, nezavisne autore iz svih područja umjetnosti i glazbe, a kroz izložbu, književnu večer i koncert u foajeu Učilišta Poreču će se predstaviti njih šest: Vedran Štimac (Polite BastART) izložit će svoje radove, Ivan Jozić, Darko Šeparović, Sven Popović i Andrija Škare upoznat će publiku s novom hrvatskom književnošću, a cijelu priču zaokružit će indie-rock koncert Jakoba Kobala, slovenskog kantautora.

Jakob Kobal u akustičnoj verziji donosi opus na koji su utjecala slavna imena poput Kings of Convenience i Syda Barretta pa sve do Bena Howarda i Jeff Buckleyja.

Pulski umjetnik, dizajner i ilustrator Vedran Štimac poznat u svijetu ulične umjetnosti predstavit će specifičnu seriju portreta poznatih ličnosti poput Hemingwaya i Tesle u koje su utkane asocijacije na njihova djela.

Kako napisati knjigu, a pritom zadržati zdrav razum te kako je biti (mladi) pisac danas odgovorit će Jozić, Šeparović, Popović i Škare. Jozićevi fantastični izboji unutar stvarnosne proze, humor i tvrdi, sirovi tekst, Šeparovićeva ritmična, hermetična i misaona poezija, Popovićev mladenački, lepršavi stil te Škarini uplivi u urbane teme i međuljudske odnose čine novi val domaćeg pisanog stvaralaštva.

Škare će predstaviti zbirku priča „Društvene igre“, djelomično nastalu u pazinskoj Kući za pisce, a zajedno s ostalima upustiti se u panel razgovor na temu “Što si radila prošlog ljeta, i zašto nisi?”

Festival je, nakon godina održavanja u Umagu, gostovao u brojnim hrvatskim i europskim gradovima, a u Dubrovniku je u suradnji s lokalnom radio postajom KLFM osnovao i svoju radio stanicu. U sklopu Design Districta trodnevno zimsko izdanje Indirekt festivala u Zagrebu se održalo prošle godine.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 4 = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum