“Osmi povjerenik” u kinima

Prvi domaći film koji će 2108. biti prikazan u hrvatskim kinima je „Osmi povjerenik“ (scenarist i redatelj Ivan Salaj), koji počinje svoj kino život 11. siječnja.

Fim će premijerno biti prikazan u petak (5. siječnja) u supetarskom kinu, budući da je veći dio filma snimljen na otoku Braču. Riječ je o ekranizaciji istoimenog popularnog romana Renata Baretića, koja je konačno dovršena nakon dugačke i neizvjesne produkcijske faze. Producent filma je Jozo Patljak, direktor fotografije je Slobodan Trninić, a glumci su Frano Mašković, Filip Šovagović, Ivo Gregurević i drugi. Kuriozitet filma je da traje preko dva sata, što je prilično rijetko za domaću kinematografiju, iako smo posljednjih godina imali i takvih slučajeva (primjerice „Ti mene nosiš“, Ivone Juke).

E. L.

Leave a Reply


+ 1 = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum