Izložba „Luminar“ Paola Gentilinija u MMC-u Rovinj

Paolo Gentilini, redatelj i majstor vizualnih i specijalnih efekata za film, autor je jedinstvene multimedijalne izložbe „Luminar“ koja se u petak, 2. veljače, u 19 sati, otvara u Multimedijalnom centru u Rovinju. Izložba se sastoji od snažnih vizualnih instalacija koje ‘uključuju’ svakog gledatelja u postapokaliptični scenarij, a autor izložbe, imitirajući filmski set, gledateljima pruža privid snimanja filma i filmske čarolije.

Cilj je „Luminara“ uključiti gledatelje i u potpunosti ih uroniti u iskustvo kako bi, hodajući kroz mračne elemente izložbe, koristili sva svoja osjetila i na taj način doživjeli svoje okruženje. Paolo Gentilini, filmski stvaratelj školovan je u Pragu (Prague Film School), Londonu (Escape Studios) i Los Angeleseu (New York Film Academy), a s „Luminarima“ je spojio stvarnost i film te uživo stvarajući atmosferu koja je prikazana na fotografijama, poklonio gledateljima dojam hodanja kroz filmski set, no bez kamera koje snimaju.

Projekt se sastoji od osam velikih digitalno obrađenih fotografija (1,5 x 2 m), zvučnih efekata, umjetničkih instalacija i SFX efekata. Osim njih, posjetitelji će biti u mogućnosti uživati i posebnoj informativnoj video projekciji koja će ilustrirati autorov kreativni proces miješanja VFX-a i live action fotografije. Fotografije borbi u postapokaliptičnom scenariju simboliziraju stvarnost u kojoj živimo i žele motivirati svakoga pojedinca na duboku introspekciju kao i na vrednovanje vlastitog životnog puta.

Izložba „Luminar“ ostaje otvorena do 9. veljače, a ulaz je slobodan.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 9 = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum