Predstava “4+4=8” u Muzeju suvremene umjetnosti Istre

Premijerna izvedba predstave – plesnog performansa naziva “4+4=8” Ivane Vojnić Vratarić i Marka Grbca Knapića bit će održana u petak, 2. veljače, u 20 sati u Muzeju suvremene umjetnosti Istre.

„“4+4=8“ je plesni performans kojeg potpisuju izvedbena umjetnica Ivana Vojnić Vratarić i glazbenik Marko Grbac Knapić. Polazišna točka ovog projekta jest vrijeme i njegova percepcija. Ono je linearni kontinuum, nepovratni slijed koji se proteže prema nazad (u prošlost) i prema naprijed (u budućnost). Ta linearnost u sebi sadrži mogućnosti paralelnih događanja i grananja iz jedne realnosti u drugu. Zavisno od teorijskog okvira, ovaj slijed se može shvatiti kao beskonačan ili kao konačan. Vrijeme predstavlja jedan od osnovnih pojmova u religiji, filozofiji i nauci. Postoji li mogućnost da umjetničko djelo izrazi alternativnu stvarnost kroz iskustvo gledanja? Proces sakupljanja, dozivanja i reinterpretiranja taloga sjećanja rezultira prividnim brisanjem granica osjetilnosti i prolaznosti. Vrijeme kakvo poznajemo provedeno u stvaranju postaje zanemarivo.

Autorski tim predstave: Ivana Vojnić Vratarić, Marko Grbac Knapić, Marko Vojnić, Ivana Rončević i Matko Banković. Koncept i koreografija: Ivana Vojnić Vratarić. Audio i video: Marko Grbac Knapić. Izvedba: Ivana Vojnić Vratarić i Marko Grbac Knapić. Asistentica koreografije: Ivana Rončević. Grafički dizajn: Marko Vojnić. Produkcija: Udruga BukaNoise, Udruga Armazonex, Kazalište Dr.Inat, EduSplash – multimedijska platforma za edukaciju i razvoj, Muzej suvremene umjetnosti Istre i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum