Predstava Aleksandre Mišić “Ona/Her” u INK-u

Predstava „Ona/Her“ Aleksandre Mišić i Žaka Valente igrat će u ponedjeljak 15. siječnja s početkom u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula. Riječ je o moćnoj plesnoj izvedbi nagrađivane i priznate hrvatske plesne umjetnice koja je svoje prve plesne korake napravila upravo u Puli, a ovo joj je prvi solo, nakon dugo godina bavljenja plesom.

Predstava „Ona/Her“ osvrće se na često kompleksnu simbiozu života umjetnika i njegovoga umjetničkog djelovanja. Izvođačicu Aleksandru Mišić u ovoj izvedbi kritičari opisuju kao plesački krajnje usredotočenu i emocionalno zadivljujuće otvorenu, a čitav solo kao slojevit i promišljen, svjež u plesnom izrazu, potvrđujući Aleksandru Mišić kao zrelu autorsku osobnost.

„Bavimo se s više slojeva ideje plesa: što je za nas ples, gdje su granice između privatne i profesionalne plesačice, koliko se ples može odvojiti od osobe koja ga izvodi. Željela sam istražiti što je to sve i moram priznati da sam samu sebe iznenadila“, kazala je Aleksandra Mišić.

Ovo je gostovanje organizirano kroz suradnju INK Pula s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje. Predstava je nastala u produkciji MASA dance company.

Projekt Plesna mreža Hrvatske bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Projekt podržava Ministarstvo kulture potporom umjetničkoj organizaciji Plesna mreža Hrvatska, nositelju projekta, koji djeluje u savezu s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i s Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika “PULS”.

U Plesnu mrežu Hrvatske 2017. godine ušlo je sedam predstava koje su do sada gostovale u HNK-u Šibenik, Rijeka i Varaždin, Gradskome kazalištu Zorin Dom Karlovac, Umjetničkoj akademiji Osijek, na Osječkom ljetu kulture, Riječkim ljetnim noćima te u Kazalištu Virovitica. Tijekom siječnja 2018. gostovanja će se još odviti i u HNK Osijek.

Priredio B. V.

Fotografija Ksenija ŠPANEC

Leave a Reply


4 + 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum