„STILSKE VJEŽBE“ Kazališta Planet Art ponovo u Puli

Gostovanje Kazališta Planet Art iz Zagreba s predstavom „Stilske vježbe“ zakazano je za ponedjeljak, 22. siječnja u 20 sati, u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula, a uoči svečanog obilježavanja 50 godina njenog izvođenja.

„Stilske vježbe“ fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom, Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest. Najsjajniji je predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti, te već punih 50 godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije.

Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. Autor predstave je Raymond Qieneau dok režiju potpisuje Tomislav Radić.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum