Kino Kotač: „Zašto je Dragan napravio orkestar?“ u DC-u Rojc

Dokumentarni film „Zašto je Dragan napravio orkestar?“ redatelja Nikole Spasića bit će prikazan u utorak, 20. veljače u 19 sati u Klubu kotač u Društvenom centru Rojc.

„Dragan Petrović, Rom iz malog sela na Balkanu, nekada je trgovao konjima, a onda je na vašaru zamijenio konja za tamburu. Nikada nije naučio note, ali je svoja tri maloljetna sina naučio da sviraju na sluh i s njima napravio orkestar ne samo da bi zaradio za život nego prije svega da bi porodicu držao na okupu. Borba za opstanak ovog neobičnog orkestra prožeta je komičnim, ali i duboko emotivnim trenucima“, piše u opisu filma.

Nikola Spasić je završio osnovne studije multimedijalne režije na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, magisterij studije filmske i televizijske montaže na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, a trenutno je doktorand na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Jedan je od osnivača Inkubatora multimedijalne umjetnosti i kreativnih industrija – REZON, u sklopu kojeg sudjeluje u realizaciji igranih, dokumentarnih i animiranih filmova i serijala. “Zašto je Dragan napravio orkestar” je Spasićev prvi dugometražni dokumentarni film.

Izvor

Leave a Reply


+ 1 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum