Monte Librić u 11. izdanju uz temu animacije

Ovogodišnji, 11. Monte Librić – festival dječjih autora i nakladnika poigrat će se animacijom kao glavnom temom, a „brdo knjiga“ oživjet će uz pomoć suvremenih tehnologija od 23. do 29. travnja u pulskom Circolu Zajednice Talijana.

“Svijet književnog djela oživljava u isprepletenosti teksta, ilustracije i filma pa je i sama animacija, kao „slika u pokretu“ sve popularnija u približavanju knjiga djeci. Multimedijalni sadržaji i vizualne umjetnosti danas su postali svakodnevnica jer animacija je uzbudljiv medij, kao stvoren za interpretaciju dječjih knjiga. Usto, „pokretna ilustracija“ može poslužiti i kao dodatak priči uljepšavajući čitanje i obogaćujući dječju maštu.

Brojni ilustratori dječjih knjiga nerijetko postaju „animatori“, a animirajući svoj ili tuđi tekst njeguju cijeli niz stilova stvarajući osobit oblik umjetnosti. Librić će zato istražiti i mogućnosti digitalne i interaktivne knjige, a predstavit će i druga tehnološka dostignuća koja pružaju nebrojene mogućnosti spajanja literature i suvremene tehnologije, poput svjetlosnog dizajna ili formata proširene stvarnosti. Festival će okupiti neke od najpriznatijih hrvatskih i inozemnih autora iz ovog umjetničkog područja.

Na brojnim programima i radionicama, likovi iz knjiga oživjet će kroz animirane formate, ali i kroz kazališnu umjetnost – predstave i scenske igre, a bit će prikazani i animirani filmovi domaćih autora. U izložbeno-prodajnom dijelu, svoje naslove izložit će više od 60 nakladnika iz Hrvatske i Italije”, navode organizatori.

Izvor

Leave a Reply


3 + 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum