Natječaj za skupnu izložbu likovnih amatera – 12. PRO FUTURA

rok: 25.03.2018

U organizaciji POU Poreč u travnju 2018. godine održat će se 12. Pro Futura – skupna izložba likovnih amatera, u cilju prikazivanja šire panorame amaterskog likovnog stvaralaštva iz područja tzv. lijepih umjetnosti (slikarstvo, grafika, kiparstvo, fotografija). Putem natječaja, koji traje do 25. ožujka, bit će odabrani radovi, s naglaskom na njihovoj kvaliteti i neovisno o mediju / tehnici ili temi. Stručni žiri objavit će listu odabranih radova do 30. ožujka 2018., a radovi će se zaprimati od 3. do 13. travnja.

Za sudjelovanje potrebno je priložiti: fotografije radova koje namjeravate izlagati (najviše tri rada); podatke o svakom radu (naziv, godina nastanka, tehnika, dimenzije); osobne podatke (kontakt-adresu + broj telefona/mobitela); kratku biografiju.

Natječajne materijale dostaviti e-mailom ili poštom na adresu: Pučko otvoreno učilište Poreč, za PRO FUTURU, Narodni trg 1, 52440 Poreč ili e-mailom: likovna@poup.hr uz naznaku «za PRO FUTURU». Natječaj  je otvoren od 12. veljače 2018. do 25. ožujka 2018.

Među  radovima koji budu prošli selekciju ocjenjivački sud odabrat će rad onog autora koji po stručnom mišljenju zaslužuje nagradu – realizaciju samostalne izložbe u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Ime dobitnika nagrade bit će proglašeno na samom otvaranju izložbe. Također, posebna nagrada sponzora bit će dodijeljena autoru koji sakupi najveći broj glasova publike. Glasanje će se odvijati isključivo na dan otvaranja izložbe putem glasačkih listića, a rezultati će biti objavljeni na web-stranicama učilišta tjedan dana kasnije. Radove će odabrati žiri u sastavu: Bojan Šumonja, ak. kipar, predsjednik žirija, Sebastijan Vojvoda, ak. slikar, član žirija i Andi Bančić, prof., član žirija. Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 30. ožujka 2018. na web-stranicama učilišta (www.poup.hr). Radovi koji prođu selekciju obavezno trebaju stići opremljeni i zapakirani zaštitnom ambalažom, bez obzira na način dostave, na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč  najkasnije do 13. travnja 2018. godine.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum