Preminuo Nebojša Glogovac


U petak (9. veljače) preminuo je srpski glumac Nebojša Glogovac u 49. godini života, nakon teške bolesti.

Za glumu se zainteresirao nakon neuspjelog studija psihologije, završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, a podjednako se glumački angažirao na filmu, televiziji i u kazalištu. Obilježio je niz poznatih srpskih filmova tijekom proteklih desetljeća (Klopka, Ubojstvo s predumišljajem, Do koske, Krugovi, Bure baruta, Nebeska ulica), igrajući osebujne likove koji uglavnom idu protiv struje i bore se za svoj društveni integritet.

U hrvatskoj kinematografiji istaknuo se ulogom u filmu „Kenjac“ (redatelj Antonio Nuić), kao i ulogom profesora-homoseksualca u „Ustavu Republike Hrvatske“. Doduše, Grlićev film vrlo je precijenjen, ali Glogovac je u njemu odigrao jednu od uloga po kojoj će ga pamtiti.

E. L.

Leave a Reply


9 + = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum