REKORDNA GLEDANOST U KINU VALLI

Javna ustanova Pula Film Festival osigurala je redovno održavanje programa Kina Valli tijekom 2017. godine, sukladno programskoj filmskoj koncepciji sastavljenoj od komercijalnih, nezavisnih, dječjih i dokumentarnih filmova, vikend–dječjih matineja i nizom posebnih programa. Prikazano je 1.157 projekcija dugometražnih, kratkometražnih, igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, s prosječno 22 predstave tjedno, a ukupan broj posjetitelja bio je za 9.908 veći nego prethodne godine, odnosno kino je 2017. godine posjetilo čak 91.245 gledatelja.

Izuzev redovnog filmskog, održano je niz posebnih programa koji su polučili značajne rezultate. Edukacijski program ”FUŠ – Film u školi”, usmjeren na djecu vrtićke dobi, učenike osnovnih i srednjih škola, studente i prosvjetne djelatnike sveukupno je pratilo 12.048 učenika. U sklopu programa The Met: uživo u HD-u, u produkciji njujorške operne kuće Metropolitan, koji se prikazuje u više od 1.900 kinodvorana u 64 zemlje diljem svijeta, prikazano je ukupno 10 prijenosa uživo koje je pratilo 1.343 gledatelja. Tijekom 2017. godine na 10 projekcija u programu Matineje za umirovljenike prisustvovalo je 1.290 gledatelja. Održano je 28 posebnih događanja (retrospektiva, premijera, predstavljanja, predavanja) u suradnji da brojnim udrugama i institucijama.

Mrežna stranica Kina Valli zabilježila 785.495 posjeta (98.252 jedinstvenih).

Izvor

Leave a Reply


2 + 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum