Rezidencijalni program Mediteranskog plesnog centra u Svetvinčentu

rok: 08.03.2018

Pozivaju se svi profesionalni plesni umjetnici/e da postanu dio rezidencijalnog programa Mediteranskog plesnog centra u Svetvinčentu u ovoj godini. Rok za prijave je 8. ožujka 2018.

„Bavite se suvremenim plesom i pokretom ili nekim drugim vidom neverbalnog kazališta? Razvijate inovativne umjetničke prakse i imate ideju za novi projekt? Maštate o svojoj budućoj predstavi i potrebno vam je mjesto i vrijeme za posvećeni rad i umjetničko istraživanje? Ukoliko su odgovori na gore navedena pitanja barem dijelom potvrdni, pozivamo vas da se prijavite na rezidencijalni boravak u pitoresknom istarskom gradiću Svetvinčentu. Dvorana MPC-a veličine je 9×20 metara, posjeduje radna svjetla, osnovni audio razglas te plesni pod, a u sklopu rezidencijalnog programa, osiguravamo: rezidencijalni boravak umjetnika ili grupe umjetnika u Svetvinčentu između travnja i studenog 2018. godine u pojedinačnom trajanju između 7 i 10 dana (ukoliko vam je za potrebe realizacije / istraživanja projekta nužan dulji boravak, molimo da to obrazložite u prijavi); vremenski neograničeno korištenje prostora dvorane MPC-a tijekom trajanje rezidencije; smještaj u Mediteranskom plesnom centru, u spavaonici otvorenog tipa (5 kreveta, nalazi se na galeriji iznad same dvorane); uz dvoranu, na raspolaganju su garderoba, skladište, kuhinja, prostor za odmor te sanitarne prostorije; pokrivene troškove prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije“, navode organizatori.

„Od umjetnika na rezidencijalnom programu, očekujemo: pokrivanje troškova prijevoza do Svetvinčenta i natrag te javnu prezentaciju i/ili radionicu za amatere ili profesionalce. Prijedlozi ostalih aktivnosti, poput okruglih stolova, radionica i diskusija, su dobrodošli“, piše u dopisu Mediteranskog plesnog centra.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na ovom linku – proces prijave uključuje osnovne informacije o prijavitelju, dosadašnjem radu, novom projektu te dokumente kojima se te informacije potkrepljuju. Prijavnicu, iako je na engleskom jeziku, može se ispuniti na hrvatskom jeziku.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum