4. ŽENIJALNI DANI I IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ŽENA GRADA PULE U KINU VALLI

Javna ustanova Pula Film Festival i ove se godine priključila filmskoj proslavi u organizaciji Kino mreže koja se odvija u 27 gradova i 32 neovisne kino dvorane. 4. Ženijalni dani, povodom Međunarodnog dana žena, donose u Kinu Valli tri filmska naslova koja se dotiču tematike ženskih prava, slobode i tolerancije.

17:00 – „Whitney, biti svoja“ – biografska priča autora Nicka Broomfielda i Rudija Doležala nudi jedinstveni pogled iza kulisa kraljice popa na vrhuncu slave i na okolnosti koje su doprinijele prekidu njezine karijere i preranoj smrti 2012. Godine.

19:00 – „Božja volja“ – redateljica Petre Volpe donosi priču o kućanici iz malenog sela u ruralnoj Švicarskoj koja mora naučiti kako postati predvodnica lokalnih sufražetkinja. Dok cijeli svijet drmaju posljedice seksualne revolucije, a u ostatku Europe žene ravnopravno sudjeluju u društvenom i političkom životu, 1971. godine u uređenoj i bogatoj Švicarskoj nema ni političarki ni glasačica.

21:00 – „Isabellino sunce“ – društveni i politički  angažirana redateljica Claire Denis donosi priču o pariškoj slikarici, razvedenoj majci koja napokon želi pronaći pravu ljubav, te njezine avanture s oženjenim milijunašima, slikarima, kustosima, glumcima pa čak i bivšim mužem.

Istog će se dana u 20 sati u foajeu Kina Valli otvoriti izložba fotografija žena grada Pule pod nazivom „Ona je..“ , autora Zlatka Gotovca i Teodora Korodija.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum