Natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta i slogana predsjedanja RH Vijećem EU 2020

rok: 02.07.2018

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo kulture raspisuju, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi otvoreni javno-pozivni Natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta i slogana predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. godine. Ocjenjivački sud natječaja odabrao je pet timova koji će sudjelovati u natječaju kao pozvani natjecatelji. „Pozivamo sve ostale zainteresirane autore/timove da sudjeluju u natječaju te prisustvuju usmenom brifingu koji će se održati u ponedjeljak 9. travnja s početkom u 11 sati u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova“ pišu organizatori. Rok za primanje natječajnih radova jest 2. srpnja 2018. do 17 sati.

Na Poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u natječaju kao pozvani natjecatelj stiglo je ukupno 20 zahtjeva, a Ocjenjivački sud u sastavu Damir Bralić, Jan Pavlović, Nevena Tudor Perković, Zvonimir Frka Petešić, Katja Šare i Jakov Vilović odabrao je, na temelju dostavljenih portfolija i referencija, pet timova koji će zajedno s timovima studenata Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu te Sveučilišta Sjever iz Koprivnice – Odjela za medijski dizajn sudjelovati u natječaju kao pozvani natjecatelji te koji će za rad na natječajnim rješenjima, u slučaju da nisu dobitnici nagrade, dobiti naknadu u bruto iznosu od 7.000 kuna po timu.

Odabrani pozvani timovi: Beton (Sandro Dujmenović, Marko Mlinarić, Sanja Nikolić), ĐKĆ Laterza (Zoran Đukić, Srđan Laterza), Studio International (Boris Ljubičić), Superstudio (Iva Hrvatin, Ira Payer (autorice); Sara Pavleković Preiss, Tin Burić (suradnici)) i Šesnić&Turković (Marko Šesnić, Goran Turković).

Raspisivači i Provoditelj natječaja zahvaljuju svima na interesu za sudjelovanje, a ovim putem pozivaju timove koji nisu odabrani da sudjeluju u daljnjem tijeku natječaja.

Usmeni brifing održat će se u ponedjeljak 9. travnja 2018. s početkom u 11 sati u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova (ulaz iz Petrinjske 18A). Sudjelovanje na brifingu nije obvezno, ali se, zbog organizacijskih razloga, treba najaviti elektroničkom poštom na adresu natjecaji@dizajn.hr najkasnije do četvrtka 5. travnja do 17 sati. Poruku je potrebno nasloviti: „Brifing – najava sudjelovanja“, a u tekstu poruke navesti ime, broj telefona i/ili mobitela natjecatelja koji najavljuju svoje sudjelovanje na usmenom brifingu.

Natjecatelji koji zbog prostorne udaljenosti nisu u mogućnosti sudjelovati na usmenom brifingu svoja pitanja mogu unaprijed uputiti putem adrese e-pošte: natjecaji@dizajn.hr. Poruku je potrebno nasloviti: „Pitanja za brifing – NATJEČAJ HRPRES2020“, i poslati najkasnije do 5. travnja 2018. do 17 sati. Na sva pristigla pitanja odgovorit će se tijekom brifinga, a natjecateljima koji su postavili pitanja, a neće prisustvovati brifingu, odgovor će se proslijediti putem elektroničke pošte.

Nakon usmenog brifinga pozvani autori te svi ostali zainteresirani autori/timovi pristupaju izradi natječajnih rješenja. Svi autori/timovi bit će anonimni pred Ocjenjivačkim sudom natječaja i ravnopravno će se natjecati za nagrade.

Više o natječaju i njegovim propozicijama pronađite na službenim stranicama Hrvatskog dizajnerskog društva.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum