Otvorenje izložbe „#yourself“ Ive Magdić u HUIU galeriji

Otvorenje izložbe „#yourself“ Ive Magdić (IVA art&design ATELIER) bit će održano u četvrtak, 21. ožujka, u 20 sati u pulskoj HUIU galeriji.

„Pristup dizajnu odjevnog predmeta kreće od početne zamisli, likovne forme, “slike”, odnosno aplikacije, koju će taj komad odjeće uokviriti. Svaka odjevna kolekcija “obilježena” je svojim detaljem, koji se dalje zaokružuje u razradi odjevnih komada. Osim kao detalj na odjevnom predmetu, likovni se motivi dalje razrađuju kao samostalni “ukras” u vidu zidne instalacije (slike, draperije…) i oslikanog zida, kao uzorak za oslikavanje raznih predmeta.

„Postupanje sa samim tekstilom za izradu odjeće je isto tako promišljeno. Za dobivanje efektnije teksture, izraženijih boja vrlo često se tretira vodom, odgovarajućim bojama, japanskom tehnikom shibori. Time se dobiva novi izgled prijašnjeg materijala (nova tekstura i boja odnosno uzorak). Ovisno o inspiraciji i temi bojom se apliciraju motivi, odnosno tekstilne aplikacije. Također, za postizanje dinamične teksture, koriste se razne tehnike šivanja, prošivanja, patchworka i sl.

„Sama ta sinergija odjevnog komada i umjetničkog djela proizašla je u stvaranju ovog brenda i stila prepoznatljivog potpisa kao dizajna i umjetnosti u jednom.

Ono čemu se teži jest, na posljetku, prikazati taj konačni odjevni predmet kao bezvremenski, originalan, jedinstven, neobičan – ali nosiv“, piše u opisu izložbe.

Iva Magdić, rođena 1985. u Ogulinu i nakon završene Gimnazije upisuje Tekstilno tehnološki fakultet, u Zagrebu, smjer Dizajn i projektiranje tekstila i odjeće. Oduvijek je pokazivala interes za rad s tekstilom i istraživanjem mogućnosti koje nudi u formi odjeće, ali i ostalim segmentima u okruženju. Zbog interesa za usavršavanjem likovnog izražaja, koji je zapravo ljubav prema umjetnosti i kreativnosti, te obiteljska “crta”, paralelno sa studijem upisala je i završila – verificirani program kreativnog slikanja – na Učilištu za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay, u Zagrebu. Dvije godine radila je kao asistentica u modnom ateljeu dizajnerice Milene Rogulj, a od 2016. godine je član HUIU.

Završetkom studija, logičan slijed bio je otvaranje IVA art&design ateliera, u Ogulinu, odnosno prostora u kojemu pitanja, inspiracije, ideje i eksperimenti dobivaju svoj odgovor. Sudjelovala je na raznim modnim događanjima u Hrvatskoj, festivalima, izložbama, sajmovima… Tu njezin rad ne prestaje već crpljenjem inspiracije u prostoru i vremenu koji je okružuje istražuje, zamišlja i stvara nove mogućnosti i ideje.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 1 = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum