Počinje treća sezona emisije “MEDIONAUTI”

Pulska filmska tvornica ovoga tjedna počinje s emitranjem treće sezone obrazovno-informativne emisije o građanskom odgoju i medijskoj pismenosti “Medionauti” na TV Novi Pula. Dvanaest epizoda emitirati će se četvrtkom u 21 sat i nedjeljom u 17 sati.

“Medionaute” će otvoriti epizoda koja se bavi fenomenom izbjeglištva i kako se kao društvo s njime nosimo. Sugovornici su imigrant iz Afganistana Amir Ali Yarnian, dr. sc. Dragan Bagić s Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu te sociologinja i redateljica Tea Vidović.

U istim terminima bit će prikazane i preostale epizode posvećene siromaštvu, radničkim pravima, financijskoj pismenosti, brizi o starijima, seksualnom odgoju, vršnjačkom nasilju, radikalizmu i ekstremizmu u politici, religioznosti u Hrvatskoj, velikim informacijskim sustavima te mladima i tržištu rada.

Medionauti su obrazovno-informativna televizijska emisija bavi se temama medijske i građanske pismenosti, a usmjerena je na promicanje vrijednosti pluralizma, ljudskih prava i slobode medija. Teme istražuju, obrađuju i predstavljaju učenici pulske Gimnazije, Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula te Srednje talijanske škole Dante Alighieri Pula pod mentorstvom stručnog tima kojeg čine Ivan Dobran i Tanja Carić. U pojedinim epizodama nastoji se istražiti konkretan problem putem proučavanja zakonskih propisa, rezultata znanstvenih istraživanja, javnog mnijenja, potreba manjinskih skupina, stavova stručnjaka i uloga institucija, kao i predstavljanja udruga koje rade na unapređenju civilnog društva. Emisija je namijenjena prvenstveno djeci i mladima, ali i roditeljima, nastavnicima i široj javnosti.

Serijal je realiziran zahvaljujući financijskoj podršci Agencije za elektroničke medije, Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija, Hrvatskog audiovizualnog centra, Istarske županije i Grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum