Poziv umjetnicima na Summer Sessions 2018 rezidencijalni program

rok: 01.05.2018

Udruga Metamedij objavila je poziv za umjetnike u začetku karijere za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu.

Mreža za razvoj talenata Summer Sessions organizira rezidencijalne programe za umjetnike u začetku karijere te nudi produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Glavna ideja ovog međunarodnog programa je da organizacije sponzoriraju umjetnike iz njihove zemlje za odlazak u neku inozemnu organizaciju kako bi tamo razvijali svoj projekt. Kroz program razvija se projekt od koncepta do rada koji je spreman za prezentaciju. Umjetnici koji budu primljeni u rezidencijalni program imati će priliku svoj rad javno predstaviti u državi članice mreže u kojoj budu gostovali, kao i u Hrvatskoj po povratku s rezidencije.


Tko se može prijaviti?
Poziv je namijenjen mladim i neafirmiranim umjetnicima koji su mlađi od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave.

Zašto se prijaviti?
Summer Sessions mreža odabranim kandidatima/kandidatkinjama osigurava financijsku podršku u iznosu od 3000 EUR (za troškove putovanja, smještaja, materijala i naknade), osiguran pristup tehničkim objektima i laboratorijima domaćinske organizacije, savjetovanje stručnjaka za produkciju, kustosa, voditelja projekta i/ili drugog osoblja, mogućnost javne prezentacije svog rada.

Partnerske organizacije u projektu:
V2_ (Rotterdam, Nizozemska), Arquivo 237 (Lisabon, Portugal), MoTA (Ljubljana, Slovenija), UNTREF – National University of Tres de Febrero (Buenos Aires, Argentina), National Taiwan Museum of Fine Arts (Taichung, Taiwan), Art Center Nabi (Seul, Koreja).
Kako se prijaviti?

1. Izradite konkretan prijedlog projekta (ne postoje zahtjevi i ograničenja vezana za temu, metodu i disciplinu).
2. Snimite videozapis u trajanju od 2 minute u kojem objašnjavate svoj projekt. Imajte na umu da videozapis pregledavaju sve organizacije uključene u mrežu te je stoga poželjno da koristite engleski jezik (gramatika i izgovor se ne ocjenjuju).
3. Videozapis prenesite na Youtube, Vimeo ili slične servise*.
4. Ispunite online obrazac za prijavu koji se nalazi na internetskoj stranici http://www.summersessions.net. Ne zaboravite uključiti poveznicu na vaš video prijedlog.

*imajte na umu da na Youtube-u videozapis možete označiti kao “nenaveden” (unlisted). Time videozapis neće biti vidljiv osobama s kojima niste podijelili poveznicu. Na Vimeu možete postaviti lozinku.

Rok za prijavu je 1. svibnja 2018.
Za potporu udruge Metamedij prijaviti se mogu isključivo osobe iz Republike Hrvatske.
Rezultati selekcije biti će priopćeni sredinom lipnja 2018.
Predviđeno trajanje Summer Sessions rezidencije je 6 do 8 tjedana u srpnju / kolovozu / rujnu 2018.
Za sve dodatne informacije posjetite službenu Summer Sessions stranicu (http://www.summersessions.net) ili nas kontaktirajte putem e-maila: metamedia@email.com

Udruga Metamedij

Metamedij je neprofitna organizacija koja u suradnji s mladima potiče umjetničke i kulturne inicijative u području novomedijske umjetnosti i tehnologija. Od 2001. godine bavi se unaprijeđenjem uvjeta za glazbenu i video produkciju i izdavaštvo mladih autora, razvojem izvaninstitucionalnog obrazovanja mladih u području novomedijskih umjetnosti i medijske pismenosti, osnaživanjem civilnog sektora u cilju kreiranja javnih politika iz područja nezavisne kulture i politike za mlade te razvojem novih i inovativnih projekata kroz međusektorsku suradnju.
www.metamedia.hr

Leave a Reply


− 3 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum