Poziv za prijavu filmova na 27. Dane hrvatskog filma

rok: 15.04.2018

Raspisan je poziv za sve zainteresirane da i ove godine svojim sudjelovanjem pridonesu održavanju i što reprezentativnijem programu Dana hrvatskoga filma, manifestacije koja je podjednako važna svim filmašima i gledateljima hrvatskoga filma, jer se na njoj prikazuje, procjenjuje i nagrađuje najbolje iz jednogodišnje hrvatske filmske produkcije.

Prijave filmova za natjecateljski program 27. Dana hrvatskog filma zatvaraju se 15. travnja, a filmovi se prijavljuju putem e-maila: prijave@danihrvatskogfilma.net. Prijave su otvorene u kategorijama: kratkometražni i srednjometražni igrani film; dokumentarni film; animirani film; eksperimentalni film i namjenski film (uključuje i glazbeni spot).

U obzir za selekciju ulaze svi filmovi hrvatskih autora i/ili producenata koji su između dva izdanja Dana hrvatskoga filma premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj javnoj prigodi te svi oni koji su u istom razdoblju producirani te još nisu javno prikazani.

Uz prijavu potrebno je priložiti: online screener filma; kategorija u kojoj se film prijavljuje; naziv filma na hrvatskom i na engleskom jeziku, godina proizvodnje, trajanje i format koji se dostavlja; režija, scenarij, uloge (za igrane filmove), fotografija, montaža, zvuk, glazba, producent i produkcijska tvrtka, te dodatne informacije: npr. koloriranje, kompoziting (za animirane filmove), mentor (za studentske) itd.; kratki sinopsis i fotografije iz filma; biografija redatelja i producenta, informacije o produkcijskoj tvrtci; informacije o prethodnim prikazivanjima (je li riječ o premijeri, popis festivala/prikazivanja); kontakti redatelja i producenta; web/FB stranica filma i trailera i napomenu o tome postoji li verzija filma s engleskim titlovima.

Izvor

Leave a Reply


1 + 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum