Radio Rojc počinje s emitiranjem na Međunarodni dan žena

Prvi community radio u Puli

• Na međunarodni Dan žena, 8. ožujka, s redovnim emitiranjem putem streama započinje Radio Rojc – prvi community radio u Puli.

Radio Rojc smješten je u Dnevnom boravku Rojca iz kojeg je krajem prošle godine uspješno realiziran 48-satni radio maraton pod nazivom “Radio na ledu”. Ovaj radio maraton nastao je u suradnji Art&Music festivala, Revije na ledu i Radio Rojca. Stvorili su ga i osmislili polaznici i mentori radionice nazvane “Tečaj radio krojenja” koja je premijerno, uz već tradicionalnu strip-radionicu, održana u okviru prošlogodišnjeg Art&Music festivala.

Redovitom emitiranju Radio Rojca presudilo je osluškivanje slušatelja Radija na ledu koji su svih 48 sati neumorno raznim kanalima slali poruke podrške, mahom proširene željama i uvjeravanjima o nastavku rada ovakvog Radija, čemu u prilog ide i konačna brojka od 38.529 slušatelja putem streama. Ako se ovom broju pridodaju i svi oni koji su pratili program Radija na ledu putem frekvencije 89,7 MHz jasno je da postoje slušatelji, i to u velikom broju, koji žele slušati community medijske sadržaje.

Ekipa Radija na ledu odredila je namjernom slučajnošću datum kada će uživo započeti s realizacijom dugo očekivanog community radija. Međunarodni Dan žena u većim je gradovima rezerviran za marševe kojima se ukazuje na stoljetne borbe žena za svoja prava i sva ljudska prava. Upravo željom da svojim radom ne diskriminira i ne zanemaruje, već otkriva prostore komunikacije i suradnje, 8. ožujka Radio Rojc započinje s redovitim emitiranjem. Tijekom prve faze emitiranja, svakog dana od 9 do 21 sat, Radio Rojc progovarati će o bitnim i aktualnim temama. Ovaj community radio nastavit će ondje gdje je Radio na ledu stao, a i to je tek početak. Radio Rojc kao radio zajednice nudi se i otvara prema zajednici koju poziva na suradnju pri kreiranju sadržaja.

„Ako je točno da radio ne možemo dovoljno razumjeti samo slušanjem, možemo li ga i kako, u digitalnoj globalizaciji, upotrijebiti kao autonoman alat za širenje prostora slobode i izbjegavanja kontrole i nadzora? (…)“ napisala je jedna od najnagrađivanijih radijskih urednica, sada bivša urednica Trećeg programa HR-a, Ljubica Letinić.

Radio Rojc pokrenut je u sklopu aktivnosti Saveza udruga Rojca, kreiraju ga zaljubljenici u radio, a možete ga slušati putem streama na stranici www.radio.rojc.eu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum