2. NATJEČAJ za mlade dizajnere HUIU-a

rok: 25.05.2018

„Film pod zvijezdama“

• 2. natječaj za mlade dizajnere (od 18 do 25 godina) Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika organiziran je u sklopu IN DIS PROJEKT-a te završnog multimedijskog događaja IN DIS FORM povodom 65. obljetnice Pula Film Festivala u suradnji s Arena Hospitality Group d.d..

Ovogodišnji događaj IN DIS FORM u fokus stavlja mlade neafirmirane i buduće modne dizajnere od 18 do 25 godina, bez obzira na formalno obrazovanje, kojima je zadatak izrada skica mini kolekcije od pet modela na zadanu temu „Film pod zvijezdama – 65. obljetnica Pula Film Festivala“.

Od pet modela kandidati moraju naznačiti jedan model koji će biti izveden za sudjelovanje na završnom multimedijskom događaju IN DIS FORM koji će se održati 12. srpnja u pulskom hotelu Park Plaza Histriaa. Natječaj je otvoren za sve, bez obzira na formalno obrazovanje. Prijaviti se mogu talentirani pojedinci ili grupa od dva člana. Uz skice modela potrebno je priložiti koncept kolekcije te detaljan opis modela, tkanine i materijala koje se namjeravaju koristiti.

Kandidati trebaju izraditi naznačeni model i poslati detaljne fotografije izvedenog modela do 1. srpnja 2018. Svi radovi šalju se isključivo elektroničkom poštom putem ( Jumbo Mail ili We transfer) na e-mail: huiu@huiu.hr. Natječaj je otvoren od 25. travnja 2018. do 25. svibnja 2018. u 23.59 sati.

Nepotpune prijave i prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati. Dodatne smjernice u izradi skica kolekcije: moda kroz povijest Pula film festivala od 1954. do danas; novi vizualni identitet 65. Pula film festivala. Dokumentacija natječaja nalazi se na stranici www.huiu.hr.

Na natječaj je potrebno poslati sljedeće: Ispunjenu prijavnicu; Opis i koncept kolekcije; Skice 5 modela mini kolekcije na zadanu temu „Film pod zvijezdama“; Detaljni opis modela te tkanine i materijali koje se namjeravaju upotrijebit u izradi jednog modela; Svi radovi šalju se isključivo elektroničkom poštom putem (Mail, Jumbo Mail ili We transfer) na e-mail: huiu@huiu.hr.

Svi kandidati koji su zadovoljili formalne uvjete Natječaja predstaviti će svoje modele na završnoj reviji IN DIS FORM na lokaciji Park Plaza Histria – Arena Hospitality Group d.d. Pula, 12. srpnja 2018. na kojem će stručni žiri odabrati pobjednik natječaja koji će osvojiti novčanu nagradu od 1.500 kuna kao poticaj za daljnji rad.

Stručni žiri: Elica Iljoska – predstavnica ŠPUD-a, Sanja Simeunović Bajec – predstavnica Strukovne škole, Manuela Kraljević -predstavnica Arena Hospitality Group d.d. te Katja Kliba i Kristina Nefat dopredsjednice HUIU-a .

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum