Besplatna radionica izrade GIF animacija

Hrvatsko udruženje interdisicplinarnih umjetnika i Udruga Metamedij od 21. do 22. travnja organiziraju besplatnu radionicu izrade autorskih GIF animacija, koju će voditi gošće iz dizajnerskog kolektiva NJI3.

Gifovi – grafiti interneta – oblik su komunikacije dostupan svima. Mladi ih često koriste u međusobnoj komunikaciji na društvenim mrežama, a najčešće u obliku koji je bio već dostupan na internetu. No, uz malo truda, gifovi mogu postati jak komunikacijski alat. Cilj radionice je naučiti mlade kako stvarati animirane gifove i koristiti ih kao komunikacijski alat kroz animirani crtež, dizajn ili fotografiju.

Radionica će se održavati u subotu i nedjelju 21. i 22. travnja u prostorijama HUiU galerije. Besplatna radionica namijenjena je srednjoškolcima, a radovi će biti javno izloženi u obliku umjetničke instalacije na Media Mediterranea festivalu koji će se održati u kolovozu 2018.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je poslati osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja) na mail adresu: metamedia@email.com. Broj polaznika je ograničen.

NJI3 je dizajnerski kolektiv koji neformalno djeluje od 2012. godine. Čine ga Tessa Bachrach Krištofić, Dina Milovčić i Franka Tretinjak, grafičke dizajnerice koje su svoju prvu suradnju ostvarile još u vrijeme studija (Studij dizajna u Zagrebu). Od tada kao kolektiv kontinuirano rade na projektima na području grafičkog dizajna, ilustracije i pokretne grafike. Nagrađivane su autorice koje su izlagale na brojnim izložbama, sudjelovale na radionicama i vodile ih. Članice su Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum