Izložba “Magla, magla, maglina” Renca Kosinožića u porečkoj Maloj galeriji

Otvorenje samostalne izložbe fotografija Renca Kosinožića naziva “Magla, magla, maglina” bit će održano u četvrtak, 26. travnja u 19 sati, u porečkoj Maloj galeriji.

„Fenomen Kosinožićevih fotografija je sjajna dokumentarnost uz umjetnički prizvuk njegove individualnosti, kao paučinu prizivajući zaboravljenu atmosferu. Ova zaokružena cjelina možda najbolje govori o rečenom fenomenu. Moje je da, kao Rencovu prijatelju i poznavaocu njegova opusa, izaberem temu, a potom je sve u rukama Jerice Ziherl i Daniele Kosinožić koje će uroniti među tisuće dijapozitiva i izabrati dvadesetak, baš ove koje sada gledate“, piše Drago Orlić u pozivu izložbe.

Renco Kosinožić, fotograf (Nova Vas kraj Poreča, 2.V.1952. – ledenjak Hintertux, Austrija, 26.X.2009.). Nakon osnovne škole i Škole učenika u privredi završio je Tehničku školu u Zagrebu, a 1970. počeo je raditi u Poreču kao recepcionar. Od 1972. do 1979. radi kao kompjuterski programer u porečkoj turističkoj tvrtki Riviera (danas Valamar Riviera d.d.), a od 1980. profesionalno se bavi fotografijom. Od 1983. imao je status slobodnog umjetnika kao član ULUPUH-a, a od 1985. bio je i član Zajednice umjetnika Hrvatske.

Izložba Renca Kosinožića u Maloj galeriji ostaje otvorena do 12. svibnja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum