Natječaj za kratku priču 2018.

rok: 20.05.2018

17. Feastival europske kratke priče

• Ovogodišnje, 17.  izdanje Festivala europske kratke priče donosi izazov za sve kratkopričaše: raspisan je natječaj za kratku priču koji je otvoren do 20. svibnja, u 23:59 sati. FEKP će se održati u Zagrebu i Rijeci od 27. svibnja do 1. lipnja 2018. godine, a ovogodišnja tema natječaja je „Heritage / Naslijeđe“.

„Sedamnaesto izdanje Festivala europske kratke priče, popularnog književnog događanja koje u Hrvatsku svake godine dovodi najpoznatije svjetske pisce, posvećeno je „Nasljeđu“, temi koja se provlači kroz sve naše potrage. Povijest i geografija, nacija i kultura, spol i rod, svjetonazor i jezik, obitelj i religija, rasa i klasa, geni… u svakome od ovih pojmova potencijalni je odgovor i moguća bojišnica, svaki od njih jest i može postati priča za sebe. Što je ono što nasljeđujemo i jesu li neka nasljeđa važnija od drugih? Jesmo li svojim nasljeđem određeni nepovratno, bilo prihvaćajući ga ili osporavajući? Što je, na kraju, ono što želimo ostaviti za sobom? – pitanja su to koja u djelima sudionika ovogodišnjeg FEKP-a povezuju našu sadašnjost i našu budućnost, ono što živimo. FEKP prije svega voli dobru književnost, pa tako i temu ne trebate shvatiti previše doslovno; pišite o onome što za vas znači “Naslijeđe” a naš strogi, ali pravedni žiri će poslano čitati, ocijeniti i nagraditi najbolje od vas. Želimo vam uspješno pisanje“, navode organizatori.

Na natječaj se mogu prijaviti autori/ce koji/e pišu na BHS-u (jezicima regije); prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče; priče duljinom ne smiju prelaziti 10.000 znakova s razmacima; priče trebaju biti napisane na računalu i spremljene u formatu .doc ili .docx (Times New Roman, veličina slova 12 točaka, prored 1,5); priče se šalju isključivo na mail contest@europeanshortstory.org; drugačije poslani radovi neće biti uzeti na razmatranje; natječaj je javan.

Deset priča koje su ušle u finale bit će objavljene 27. svibnja na festivalskoj stranici, a tri priče koje osvajaju nagrade bit će objavljene na večernjem čitanju 29. svibnja u Teatru &TD. Pobjednička priča čitat će se na zatvaranju ovogodišnjeg festivala. Žiri čine pisci, urednici, novinari i književni kritičari: Stjepan Balent (predsjednik žirija), Andrija Škare, Korana Serdarević, Ivan Jozić i Vladimir Arsenić. Kao i svake godine, autori tri najbolje ocjenjene priče osvojit će vrijedne nagrade a pobjednik odlazi na dvotjedni boravak u baltičkoj rezidenciji za pisce i prevoditelje u Ventspilsu u Latviji.

Izvor

Leave a Reply


− 2 = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum