Novi film Claire Denis u hrvatskim kinima

U domaćim kinima upravo se prikazuje vrlo zanimljiva romantična komedija „Isabellino sunce“ (Un beau soleil interieur), koju redateljski potpisuje iznimno cijenjena veteranka francuskog filma Claire Denis.

Glavna junakinja je pariška slikarica i svježe razvedena majka djevojčice (Juliette Binoche) u intenzivnoj potrazi za pravom ljubavi. Iako je ovaj siže naizgled vrlo banalan i podsjeća na zaplet sapunice ili ljubavnog romana iz časopisa za domaćice, Denis je toliko dobra redateljica da iz njega uspijeva izvući iznimno zavodljivo i dopadljivo filmsko djelo.

Denis režira fluidno i pitko, inteligentno se poigravajući uvriježenim stajalištima o određenim temama i uspijeva pridobiti čak i one gledatelje koji inače zaziru od njih. Ovakav film teško bi uspio bez glumice poput Juliette Binoche, koja može podjednako uvjerljivo prikazati ženu u srednjim godinama i duh djevojčice, iznova dokazujući svoju otpornost na protok godina i zub vremena.

 

E. L.

Leave a Reply


− 6 = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum