Otvorena izložba NJI3/6 u HUIU galeriji

Izložba naziva NJI3/6 otvorena je u četvrtak, 19. travnja u pulskoj galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika.

NJI3 je dizajnerski kolektiv koji neformalno djeluje od 2012. godine. Čine ga Tessa Bachrach Krištofić, Dina Milovčić i Franka Tretinjak, grafičke dizajnerice koje su svoju prvu suradnju ostvarile još u vrijeme studija (Studij dizajna u Zagrebu). Od tada kao kolektiv kontinuirano rade na projektima na području grafičkog dizajna, ilustracije i pokretne grafike. Nagrađivane su autorice koje su izlagale na brojnim izložbama, sudjelovale na radionicama i vodile ih. Članice su Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Kolektiv NJI3 djeluje u Zagrebu: Dina Milovčić dolazi iz Splita, Tessa Bachrach Krištofić iz Zagreba, a Franka Tretinjak iz Zagreba i djelomično iz Pule. Izložba u HUIU galeriji im je prva zajednička samostalna izložba jer su se do sada predstavljale na grupnim izložbama, ali nikad samostalno kao kolektiv. Na izložbi je moguće pogledati plakate, kataloge te GIF animacije s njihovim radovima. Izložba ostaje otvorena do 3. svibnja, a 21. i 22. travnja NJI3 kolektiv će održat i besplatnu radionicu izrade autorskih GIF animacija u organizaciji HUIU-a i udruge Metamedij.

Priredio B. VINCEK

Fotografije Mateja FILIPOVIĆ-SANDALJ

Leave a Reply


5 + = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum